Thea Beckman

Post Reply
Meest
Posts: 2
Joined: 08 Mar 2023, 11:19

Thea Beckman

Post by Meest »

Ik ben nu aan het lezen in de Codex Oera Linda en vind zoveel overeenkomsten van de maatschappij die wordt beschreven in de trilogie van Thea Beckman over Thule. (Kinderen van moeder aarde etc.), dat zij de verhalen mijns inziens moet hebben gekend.

In haar boeken:
De maatschappij wordt door vrouwen geregeerd, misdadigers krijgen een tatoeage op hun voorhoofd (rood of blauw, ligt aan de misdaad) en gaan werken in de mijnen. Buitenstaanders worden verdeeld en opgenomen in de maatschappij met een soort cursus "hoe te leven". Er is iets met een gulden vlies, een schapenvel wat goud opneemt(daar ben ik nu aangekomen in de Codex Oera Linda).
Kortom, te veel overeenkomsten om op toeval te berusten.

Al haar andere boeken zijn historische romans en deze worden futuristisch genoemd :D

Ik benoem het hier, omdat het misschien leuk is om in romanvorm te lezen over de maatschappij zoals hij kan bestaan en vermoedelijk heeft bestaan. En het kan ook zijn dat het lezen van haar boeken tot weer andere inzichten leidt. Ik weet niet hoe zij toendertijd aan de kennis is gekomen.
User avatar
ott
Posts: 36
Joined: 08 Dec 2022, 16:16
Location: Drenthe, Netherlands
Contact:

Re: Thea Beckman

Post by ott »

Dat is zeer interessant, ik had er nog niet over gehoord, maar ga deze boeken zoeken en (aan mijn kinderen voor-) lezen.
Dank voor de tip!
Meest
Posts: 2
Joined: 08 Mar 2023, 11:19

Re: Thea Beckman

Post by Meest »

Graag gedaan en veel plezier!
Post Reply